Email: info@legal-projekt.hr | Tel/Fax: 042 490 710

Početkom kolovoza natječaj za sufinanciranje obnove stolarije i fasada

Kreirano Četvrtak, 10 Srpanj 2014 13:21

9.07.2014.- Početkom kolovoza Grad Varaždin raspisat će javni poziv zainteresiranim građanima za subvencioniranje projekata koji doprinose poboljšanju toplinskih svojstava fasade i stolarije te povećanju učinkovitosti sustava grijanja – najavio je na današnjoj konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, pojašnjavajući kako je natječaj najavljen već danas da bi se građani mogli pripremiti, budući da se (zbog zakonskih ograničenja) raspisuje u jeku godišnjih odmora.


Program provodi Grad Varaždin u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sufinancirat će se 50% opravdanih troškova pojedinog domaćinstva do maksimalnog iznosa od 20.000,00 kuna po jednom korisniku. Za subvenciju ju osigurano ukupno 1.250.000,00 kuna, čak 500.000 kn više nego lani, kad je prvi put raspisan takav natječaj.
Procjenjuje se kako će Programom biti obuhvaćeno najmanje 45 projekata zamjene vanjske stolarije, 25 projekata ugradnje termofasade, 5 projekata ugradnje plinskog kondenzacijskog kotla u sustav grijanja i 2 sustava prozračivanja prostora ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka (tzv. rekuperatora).
Na natječaj će se moći javiti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća s područja Grada Varaždina koji će projekte izvoditi nakon provođenja postupka odabira korisnika subvencije i sklapanja ugovora s Gradom Varaždinom. Za prijavu na javni poziv građani će biti obvezni dostaviti dokumentaciju kojom dokazuju legalnost i vlasništvo sagrađenog objekta te projektnu dokumentaciju, odnosno troškovnik za planirani sustav energetske učinkovitosti. Javni poziv građanima bit će objavljen početkom kolovoza u lokalnom tjedniku i na službenim web-stranicama Grada Varaždina.

Partneri

Go to top